Dnia 10 czerwca 2019 r. odbyło się spotkanie profilaktyczne młodzieży klas VI, VII, VIII oraz III gimnazjalnych, z przedstawicielem Fundacji „Latarnia”.  Tematyka spotkania dotyczyła CYBERPRZEMOCY, AUTOPREZENTACJI

To już drugie takie spotkaniew tym półroczu. Pierwsze odbyło się 19 lutego 2019 r.  i w zamiarze miało stanowić sygnał ostrzegawczy przed uzależnieniem młodzieży od różnego rodzaju używek.

Nie zapomnieliśmy również o rodzicach. Dla nich odbyło się spotkanie w dniu 04 marca 2019 i dotyczyło sygnałów rozpoznawczych dla objawów, po kontakcie młodego człowieka    z narkotykami, dopalaczami.

Wyżej wymienione spotkania zainicjowane były przeze mnie, celem ochrony naszych dzieci przed niepożądanymi skutkami. Wszystkie spotkania odbyły się pod hasłem Fundacji „Latarnia” - „Poznaj Prawdę a Prawda Cię Uwolni”.

Bardzo dziękujemy Panu Marcinowi Tyburczemu, prowadzącemu spotkania, za wspaniały przekaz i zbudowanie zaufania zarówno młodzieży jak i rodziców.

DLA MŁODZIEŻY

Kiedyś ktoś powiedział:

„Pamiętaj!- nikt nie bierze narkotyków, aby się uzależnić. Zwykle ludzie zażywający różne środki odurzające myślą: „to nic wielkiego, wiem kiedy przestać”. Uzależnienie przypomina zjeżdżalnię. Bardzo łatwo jest usiąść i zacząć zjeżdżać. Spróbuj jednak zatrzymać się w połowie drogi.”

Pedagog Zofia Kabata

do góry