Nabór do projektu "Dobra szkoła, dobra praca - mój wybór"
Trwa nabór do projektu realizowanego przez Gminę Ozimek dla uczniów naszego gimnazjum w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki DZIAŁANIE: 9.1 Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty PODDZIAŁANIE: 9.1.2 Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług edukacyjnych. Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego.
Uczniowie mają do wyboru jeden z dwóch wariantów zajęć:
WARIANT I
Zajęcia przyrodnicze pod nazwą „Z lupą przez świat” oraz poradnictwo
i doradztwo edukacyjno – zawodowe pn. „Jestem kreatorem własnej przedsiębiorczości”.
Zajęcia „Z lupą przez świat”. W ramach zajęć zaplanowano wyjazdy edukacyjne do Krasiejowa, Wrocławia i Krakowa.
Zajęcia „Jestem kreatorem własnej przedsiębiorczości” będą informować uczniów o korzyściach płynących z wyboru danej ścieżki edukacyjnej oraz możliwościach dalszego kształcenia w kontekście uwarunkowań rynku pracy.
WARIANT II
Zajęcia „W zdrowym ciele, zdrowy duch”.
Zajęcia na basenie w Strzelcach Opolskich. Pierwsza grupa od września do grudnia 2014 - 15 wyjazdów (piątki w godz. 16:20 - 19:20).
Szczegóły oraz dokumenty rekrutacyjne można uzyskać w sekretariacie szkoły.
Telefon 774654375.